Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Hotspots
 
 

Galerie Artisjok


TJERKWERD
— Een dorp aan de Workumer Trekvaart op een kleine 2,5 km van Bolsward. Een enkel beeldbepalend pand, een school, een kerk, een vleermuizenkolonie, een brocanterie met theetuin en een galerie. Een mens moet zich durven laten verrassen!

Galerie en ook atelier ArtiSjok is de thuisbasis van de internationaal bekende kunstenaar Ada Stel. Ada is al ruim 25 jaar beeldend kunstenaar en maakt vrouwen. Zij ziet haar werk als een eerbetoon ‘aan die stille kracht in de geschiedenis’. Zij werkt haar eerbetoon uit in keramiek, brons en polyester. Soms worden technieken met glas, of onderling gecombineerd. In andere gevallen gaan de werkstukken vergezeld van een tekst of een gedicht van Koos Stel.

Ook als schilderes vertrouwt Ada haar vrouwen toe aan het twee-dimensionale vlak. Doorgaans werkt ze daarbij met acryl, maar ook het schilderen met olieverf is deze getalenteerde kunstenaar toevertrouwd.

De galerieruimte is verdeeld over meerdere etages die via een trap toegankelijk zijn. Op de benedenverdieping en de tweede etage is de ontwikkeling van Ada haar kunstenaarschap onder meer te volgen aan de hand van werkstukken, die voor dit doel bewaard zijn. Op de tussenetage bevindt zich ‘de rêstromte’ en een kleine expositie van geisha's.

Het merendeel van de tweede etage wordt in beslag genomen door de expositie van Ada's nieuwste werk. Op dit moment is dat de tentoonstelling ‘Gratie en Onschuld’. In deze tentoonstelling verrast Ada met weer een andere en verrassende lijn in haar vrouwen. Stuk voor stuk laten de beelden zien hoe Gratie en Onschuld zich laat verbinden met andere waarden en emoties. Interessant is ook de verbinding tussen keramiek en polyester.

Een beeldentuin completeert Galerie ArtiSjok. Blikvanger is de geisha van 3,5 meter. Zij maakt deel uit van de collectie ADA STEL XXL, een tentoonstelling van polyester beelden, waarmee Ada in 2004 naar buiten kwam. Een noviteit binnen de hedendaagse kunstwereld. De primeur werd aan Wijk bij Duurstede gegund waar de tentoonstelling door hkh prinses Irene werd geopend.

 

Goedkope elektronische sigaret voor elektronisch roken

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Adres
Galerie / Atelier ArtiSjok
Kerkstraat 19
8765 LK  TJERKWERD
Tel. (0515) 57193
Route
Openingstijden
Raadpleeg de website.
Prijzen
Raadpleeg de website.
Website