Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Evenementen
 
 

HorizOnToer

Artiestentoer op de Wadden 1 t/m 8 augustus 2009Genieten van ingetogen straatanimaties, spetterende soul, imponerende steltlopers, spitsvondig cabaret en opzwepende rock-’n-roll. Het kan allemaal tijdens Horizontoer, dat van 1 tot en met 8 augustus op de Waddeneilanden plaatsvindt. De aftrap van het zeilend muziek- en theaterfestijn Horizontoer is 1 augustus op Ameland. Op 3 augustus meert Horizontoer voor het eerst aan in Schiermonnikoog om vervolgens Terschelling gevolgd door Vlieland en Texel aan te doen.Horizontoer biedt een podium voor aanstormend theater- en muzikaal talent en betrekt daarbij vakantiegangers en bewoners van de eilanden. Voor het vervoer van de artiesten en meezeilende vakantiegangers maakt het festival gebruik van authentieke platbodems. Dit jaar wordt voor het eerst ook in Schiermonnikoog aangemeerd. Met de komst van Horizontoer op Schiermonnikoog gaat voor de organisatie een langgekoesterde wens in vervulling. ‘Graag hadden we Schiermonnikoog eerder aan ons programma toegevoegd. Dit bleek echter niet mogelijk door de getijden. Door een aantal aanpassingen in het vaarschema van de boten is dit tot ons plezier nu wel mogelijk‘ aldus Rob van Niekerk, organisator van Horizontoer.Diversiteit is troef tijdens Horizontoer. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ongekend talent Dudettes. Een vierkoppige rocksensatie, bestaande uit een dude en drie dudettes. Met een manager die de band Krezip op de kaart zette, zal een doorbraak niet lang op zich laten wachten. Meer ongekend (muziek)talent is te bewonderen in de vorm van Landmark 105. Verder is er te genieten van muzikale bijdrages van Swinc, Melou, opkomende singer-songwriters Mathijs Leeuwis and Friends en Christiaan Hof. In de late uurtje zorgt De Poetsploeg met covers uit de jaren ’60 – ’90 voor een gegarandeerd feest.

Ook cabaret- en theaterliefhebber hoeven zich niet te vervelen. Laat je in de watten leggen door de verwendoktor, geniet van kleurrijke steltlopers, muzikaal straattheater van de mobiele eenheid, een spetterende jongleershow van Sjef Kok, spektakel met vuur door De Kunstsmederij of bewonder de goochelkunst van Horizontoerpresentator Dr. Q. Speciaal voor de jonge bezoekers zijn er professionele schminkers, is er een circusworkshop, Aldo poppentheater en kunnen t-shirts en tassen worden beschilderd ten behoeve van het kunstproject Paint-a- Future.

Zeilliefhebbers die een kijkje achter de schermen van Horizontoer willen nemen, kunnen bovendien het gehele evenement meezeilen op een van de Horizontoerboten.

Meer informatie over Horizontoer vind je op www.horizontoer.nl. Horizontoer is ook te vinden op Hyves en Twitter.


 

Goedkope elektronische sigaret voor elektronisch roken

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Website
Horizontoer website
(uitgebreide info & programmering)