Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Hotspots
 
 

Rozentuin ‘De Wilg’

Rozentuin 'De Wilg' is sinds
april 2012 GESLOTEN voor bezoekers.


Op deze pagina staat de inhoud zoals deze jarenlang
online heeft gestaan op onze website.
GERSLOOT
— Voor liefhebbers van tuinen en rozen in het bijzonder vind je in de nabijheid van Heerenveen, in het plaatsje Gersloot, midden in de landerijen de rozentuin van mevrouw Eleonore Schuuring.

In ruim 30 jaar tijd heeft zij van haar destijds nog kale tuin een prachtig rozenoord weten te maken met zo'n 400 verschillende exemplaren, waaronder een aantal zeer zeldzame.
Jaarlijks bestelt Eleonore nieuwe rozen bij een speciale rozenkweker uit Aalsmeer. Zo wordt de tuin elk jaar mooier.
Met vakantie gaat ze eigenlijk nooit. 's Zomers moeten de rozen worden geknipt en klaar met een tuin ben je eigenlijk nooit.Over elk hoekje van de tuin is nagedacht. Hoewel de indruk gewekt kan worden dat het er heel natuurlijk uit ziet, is er heel veel zorg besteed aan romantiek en details. Zo zul je een prachtige vijver, rozenbogen en Engelse tuinornamenten aantreffen. Maar ook het doorkijkje naar de landerijen ernaast is niet vergeten en geeft een prachtig uitzicht vanaf het bankje in het achterste gedeelte van de tuin.Bijzonder is ook haar rozenboom: eigenlijk een appelboom waar de roos ‘Bobby James’ zich zo in heeft genesteld, dat je even vergeet dat er nog een boom onder zit...

Mocht je geïnteresseerd zijn in de namen van de rozen, dan zul je even goed moeten kijken. De meeste rozen zijn subtiel gelabeld. En heb je een vraag over een specifieke roos: geen probleem. De bescheiden mevrouw Schuuring loopt zo met je mee om je één van de vele zeldzame exemplaren aan te wijzen.De rozentuin van Eleonore is gepubliceerd in het Tuintijdschrijft Groei en Bloei en in de Leeuwarder Courant en heeft tevens gediend als inspiratiebron voor kunstenaars.

Aangezien de rozen zo'n vier weken lang bloeien, is de beste tijd om deze tuin eens gaan te bezoeken in de late lente-vroege zomer.Voor een bedrag van € 2,50 kun je genieten van een prachtige tuin, welriekende rozen en de stilte van het platteland. In de tuin bevindt zich een aantal bankjes, waar je lekker kunt gaan zitten, genieten van de mooie tuin en de weldaad aan rozengeuren.

Tekst & foto's: Nynke Dijk

 

Goedkope elektronische sigaret voor elektronisch roken

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Adres
Rozentuin ‘De Wilg’
Hegedijk 85
8457 CG Gersloot
Tel. (0513) 529 289
Openingstijden
Sinds april 2012 is de Rozentuin GESLOTEN voor bezoekers
Entreeprijs
€ 2,50 p.p.